Smaka på kombinationen

Nyduschad, städar, tända ljus, regn utanför och Matt Corby. Härliga fredag

Kap

Dom här kommer jag rulla fram i den senaste tiden. Mitt kap för endast 315 kr. Rea på rea och sista utnyttjandett av mitt personalkort! Inte helt fel avslut. Det var det värt. 


I ♥ Pasta

Fullt ös veckan innnan

Gäääri! Fan vilken ambitiös tjej vi har att göra med idag! Lilla jag verkar ha tappat latheten någonstans på vägen. Idag var det utrensning av hela garderoben som gällde. Drog ut allt innehåll. Har även sorterat vad som ska med, slängas, skänkas och ev. följa med till Sydney. Men Fasen vad jag är bra på att spara på kläder, hittade linnen, tröjor, jeans som jag köpte när jag började 7an - amen seriöst! Lite envis. Nej, det blir till att slänga. Fick ut alla mina kläder ur rummet och städade rummet så det var kliniskt rent. Var länge sen jag sett mitt rum så rent! Pluspoäng! Däremot så finns det ett rum utanför mig som fick ta smällen, det är alltså inte så städat där just för stunden. Tänkte att det var ett lätt drag att liksom bara ta tag i en tröja och kasta den ut genom dörren, det var så effektivt - men är jag istället tvungen att städa två rum. Men men, det får jag ta om ett tag (jag är alltså inte helt klar ännu). Annars har jag även hunnit köra 4 smutstvättar, gått en promenad, legat på bryggan, matat ankan och kollat dem två senaste avsnitten av Pluras kök. Effektiv ändå! 
 
Anledningen till att jag hunnit med så mycket är mest eftersom jag sov hos Saga igårkväll efter spat och då passade jag på att gå upp med henne imorse och få skjuts hem! Uppskattat att komma hem innnan pappa ens hunnit åka till jobbet - en vardag och i nyktert tillstånd!
 

Världens finaste present

Igår skrev jag sista kapitlet på skopunktens historia. Nu är det över! Done! Finito! Känns lite halvläskigt men ändå helt rätt! Fick lite småpresenter som tack för den här tiden och massa kramar. Fick även en skönsång mitt i butiken eftersom jag även fyller år snart, så fint! Kommer sakna butik 2042 och allt som hör till. Lovade att åka förbi på måndag och säga hejdå på riktigt.
 
Efter jobbet hade jag planerat att träffa mina fina kusiner. Bara det att när jag kommer hem så står rosa faran (Sagas knallrosa charmiga bil) på uppfarten och Saga i den! Så kul att se henne bara sådär!! Hon var inte lika glad eller chockad att se mig utan mest bara... bestämd. Och stressad. Ja, tydligen hade vi bråttom - till vad hade jag ingen aning om. Ögonbidel på och musik i öronen och sen fick jag hoppa in i bilen och åka en resa som kändes som 2 timmar! När väl bilen stannade och jag äntligen fick hoppa ut (fortfarande med ögonbindel), sjukt skakis btw, så möts jag av 4 tjejskrik! "GRATTIS I FÖRSKOTT" Åååååå mina finafinafina bästa vänner! Ni är så underbara. Där stod alltså Alison, Ruby, Saga och Josefine - för att överraska mig! Dom hade planerat att vi skulle till spaparadiset och bada! När vi gick in i garageporten i skanstull möttes vi - för det första - av en sjukt häftig lokal med solstolar, växter och stenar överallt. Efter det av fick vi hur mycket frukt som helst och lite bubbel i bubbelbadet! Nej, mina älskade vänner. Ni är underbara som är så underbara! Så tacksam för att jag har så himla fina vänner som er. Tack för allt finisar!!

Fan tastiskt

Igår var vi på skeppsholmen och firade Gabrielle som fyllde 20 för ett tag sen! Men hej och hå vilken lyckad kväll! Feta matbuffén fylld med massa godsaker, en riktig chokladfontän, vaskande av hänglås (ej med flit), barndomsquiz, alkoläsk, barhäng, båtgung, engångskameror och så mycket annat härligt. Blev ändå rätt omtumlande med både skratt, svett och tårar men trots det så tror jag alla fick ut något från kvällen, gott eller ont! Hoppas på massa godsaker! När vi kände oss klara på skeppsholmen begav vi oss mot Sommar! Härliga, hederliga sommar som alltid bjuder på en dans på rosor. Där mötte vi upp Tove, Lina mfl och även Rubs leende syntes där. Sjukt mycket folk intryckta på Sommar men det härliga med det är att då kan man gå vilse för på något sätt så hittar man alltid någon som man känner och gör man inte det, ja då ser man till att lära känna någon ny! Kanske en ny gammal barndomsvän för kvällen... 
 
Tusen tack till alla som gjorde gårdagen till något superuppskattat! Let's do it again and again and again.
 

Min tacksamhet är enorm

Idag var det min sista jobbsöndag på jobbet ever! Förhoppningsvis haha. Men fasen, jag kommer sakna själva jobbet, personalen och (tro det eller ej) många av kunderna!
 
Kommer istället att sätta mig vid bänken och börja plugga igen och om jag väljer att jobba extra så blir det att börja om från scratch på ett nytt jobb. Då måste jag lära mig nya saker, göra fel och sen göra rätt! Sjukt spännande!!
 
Efter jobbet kom familjen Jongarden över på middag! Alla utan Axel var med - han var upptagen med att mata Queenie (hunden) hela kvällen så hon var tydligen nöjd på mat när resten av familjen kom hem igen, klockrent! Här hemma var det i alla fall mycket snack, härligt umgänge, god mat och bara allmänt härlig stämning! Här är en bild på hela ligan, utom då fina Ali G som var så härlig att agera fotograf trots att vi sprang upp och ner för att hämta kapsylöppnare, glas, lime och allt vad som behövdes. Tålamod fröken A. Haha kort och gott en toppenkväll! Tusen tack för allt.
 

That's what he said

Jag var tvungen att söka upp det här med Murphys lag som fenomenet så fint kallades ordentligt. Källan är wikipedia så avgör själva hur trovärdigt ni ser det hela. Hur som helst så här står det om hur det används vardagligt:

 

Uttrycket "Murphys lag" har i folkmun förvandlats och beskriver alla typer av oturliga sammanträffanden, som att det bara tycks regna de dagar då man inte har med sig något paraply eller att man i snabbköpet alltid tycks hamna i den långsammaste kassakön. I denna betydelse används också uttrycket Lagen om alltings jävlighet eller Lagen om alltings inneboende ondska. Indirekta anspelningar som "Murphy är tillbaka" eller "nu är Murphy här" förekommer också.

Lagen har gett upphov till flera korollarier, mer eller mindre skämtsamma, såsom O'Tooles lag som lyder "Murphy var optimist".

En annan av dessa korollarier är Murphys andra lag, som mer hänvisar till den ursprungliga. "Om någonting inte kan gå fel, så går det fel i alla fall". Ett korollarium av Murphys andra lag finns i boken Liftarens guide till galaxen (Douglas Adams, 1979) och lyder: "När någonting som inte kan gå sönder går sönder, så sker det på ett ställe som är omöjligt att komma åt för att reparera."

 

Men vad är det för deprimerande text? Seriöst? Så där går det att tänka om allt om man har den inställningen. Synd att Murres (läs Murphys) lag egentigen bara är ett slags "okej" för att vara gnällig och negativ!


"Ahaa, är det prov idag? Fyfan så typiskt att det är prov exakt den dagen som jag inte har pluggat..." Men seriöst, planera bättre? Nej, men det går ju att ta ansvar för varje situation och det är bara du som styr dina tankar så varför hålla på att följa Murres lag. Nej jag stödjer då rakt inte den påhittade lagen! Då står jag emot! Däremot hoppas jag att Murphy var smartare än detta och att det istället är bittra människor som har förvrängt det hela och har en anledning att säga "Ja, Murre hade rätt. Livet är bra pissigt", onöööödigt! Det går att se saker positivt kompisar, I promise! 

Habibi skäris

Mina kollegor är sköna. Hederliga veteranerna som jag diggar! Ikväll satt vi och käkade på amazon och snackade skit, mestadels roliga jobbhistorier om kunder som kissat på sig i butiken, klockrena citat, bajshistorier och allt möjligt! Kommer faktiskt sakna mina tantalanter på 2042. Mycket skratt var det ändå. Fyfan vad jag har varit med om helsjuka saker när jag jobbat i skäris. Nattlinnetjejen som sprang runt i princip näck och köpte foppatofflor i storlek 34 fast hon borde haft 38 och frågade om hon kunde få låna en telefon (undrar vem hon ville ringa), gubben som kom in och kissade på hela golvet förra sommaren och förnekade allt(!), kunder som vill komma och rekommendera skor för dom gått sönder (ville reklamera, kan förstå att det är lätt att blanda ihop), tjaffs med alla kaxiga snorungar som leker i fanskapetsrulltrappa, blöjbytet på pojke 6 år mitt i butiken av hans curlingmorsa - med fet betoning på curling när grabben inte ens får en chans att gå på toa själv, tjejen som försökte lura mig med 500kr-tricket, gången när jag räddade två tjejer och en bebis ut från hissen som stannat genom att bända upp hissdörrarna med en liten skogalge och sedan dra upp dörrarna som hulken, lilltjejen som åkte hela vägen upp för utsidan av rulltrappan så folk fick springa utifrån från caféet för att hjälpa till att bära över henne (då var inte jag där), jag har även blivit kallad idiot och svartskalle av en kund, konversationen som gick lite överstyr med lillgrabben som pratade om hans pappergoja som flygit iväg. Det finns så sjukt många fler saker som jag inte riktigt kommer på just för stunden men varje dag händer det något! Vet att jag kommer vara med om helt andra sorters äventyr i storstaden Sydney men dom senaste åren har det här varit mina äventyr. Ska bli spännande att se vad livet utanför Skopunkten har att erbjuda mig!

Godmorgon! Ha en toppendag

 
Japp nu är jag för evigt fast i maci! Så supernöjd att den kan ta så himla bra bilder också..! Skönt att det faktiskt går att roa sig själv. Ha världens bästa fredag alla gobitar!!

Smoke basil every day

I'm in love

Jag sitter och stirrar på min älskling. Kan inte sluta le åt hur vacker min bebis är. Nej men en ängel har hört mina böner och jag har äntligen fått händerna om min egna macbook air, kan man bli mer lycklig? Så galet tacksam! Och lite chockad att det faktiskt går att starta en dator på mindre än en halvtimme. Läskigt.
 
Idag var det en kort dag på jobbet. Bortsätt från söta tanten med storlek 34 på skor som köpte gympaskor så var dagen händelselös. Fick ett par stödstrumpor av chefen, precis vad jag behövde till flygresan i och för sig!! Imorgon ska hela jobbgänget käka middag tillsammans, och även säga hejdå till mig, så fina kollegor! Så direkt efter jobbet åker vi och crashar heron för en smarrig middag och efter det åker jag vidare mot Sagas lya. 

Fan vilken busy helg det kommer bli. 

Understanding

Varför lyckas man ofta bli sjuk precis den där tiden då man inte vill bli sjuk? Jag har för mig att det finns ett ord för det... Att man ofta blir sjuk när det ska hända något stort eller speciellt och då man verkligen inte vill bli sjuk! Jag fick panik dagen innan studenten för jag hade feber... Men ärligt talat så har jag nog ingen aning om vad ordet är eller vad det egentligen betyder. Hur som helst, idag fick jag mina pengar från CSN. Hörde från en bekant igår att det första hon hade gjort när hon fått sitt studiebidrag var att köpa en guess klocka - och sen köpa böcker.. såklart. Så kan man också göra! Haha. Själv blir det lite annan prioritering för min del eftersom jag knappt kommer ha att överleva där borta. Sydney är allt ifrån plånboksvänlig för studenter, what I've heard. 
 
Nu ska jag åka mot jobbet, tidig tjej! Men först ska jag äta frulle med Nataly om hon fortfarande känner för det alltså. Medan jag är på jobbet så kan någon rastlös själv jättegärna söka upp det där med sjukdom vid fel tillfälle, för är rätt nyfiken på om det stämmer att det finns ett ord för det... 

Seagulligull - m

Hubbabubba wunder-baum

Det har blivit en hel del omtumlande känslor för min del på senaste. Idag, senast, så grät jag på jobbet - av lite chock och glädje när min finfina vän Sabrin kom förbi jobbet bara för att säga hej till mig! Ja, tårar som inte riktigt gick att hålla inne för stunden. Så där stod jag och grät. I butiken. Av glädje. Så kan det gå! 
 
När jag skulle hem sen hade jag iallafall fått ihop några kompisar att skjutsa hem i bilen! Lilla polon blev fullproppad av mig, Nataly (från cafét utanför), Ruby, Sabrin och Nanny! Fick även en liten present av Shaimaa, som börjat jobba lite till och från hos oss på jobbet! En wunder-baum, ni vet en sån där pensionärs-gran som hänger i backspegeln och vanligtvis brukar lukta illamående, strävt barr. Men den jag fick var en mer "kvinnligare modell" och luktade tuggummi(!!) SUPERGOTT faktiskt! Så jag blev jätteglad och Shaimaa fick en bamsekram av mig som tack! Då blev hon glad. Hoppas jag! 
 
Nu ska jag nog försöka få ordning på mina kläder som ligger lite överallt i vikta högar i rummet. Att det ska vara så himla svårt att packa ihop sitt liv och kläder! Goooosh! Men det ska nog ta och gå på ett eller annat sätt, pressa alla kläder så tätt som möjligt!
 
ps. tycker att rubriken på detta inlägg låter som någon reagge/pop/svenne-hiphop låt! En riktig hit!

What time is it? Now.

Godmorgon finfina vänner!
Idag är det onsdag den 22 augusti år 2012, om det är någon som missat det! Igår fyllde världens bästa tvillingar hela 20 år!! Mina compadres Ruby och Alison, mina finisar. Jag, Joss och Saga åkte förbi och överraskade tjejerna med en pannkakstårta som vi gjort bara för deras födelsedag! Lite skratt och tårar av chock och glädje (?) bjöd kvällen och vi fick krama om våra älskade twins! Love you guys, we're gonna rock aussi upside down!
 
För att återgå till nuläget så sitter jag i mitt rum, ska göra mig iordning för en heldag på jobbet! Mycket mer än så händer väl inte för stunden. Men om två ynka veckor är jag nog skapligt nervös för då är det nämligen redan dags för mig att stänga resväskan och åka vidare mot Sydney!! Så taggad just nu! Can't wait!

It's just pure love

Klara, färdigmat - avgå

Ikväll var det min tur att improvosera i köket! På matschemat stod det endast: tortelloni. Rutan för hur, vad och när det skulle tillredas gapade tomt, så då passade jag på att gå loss! Om jag säger såhär, mamma och pappa hoppade högt på bordet, så kanske ni förstår att det blev rätt så gott - och även det sagt kryddat! Trots det så var maten inte tokig alls. Tvärtom! Kanske är det dags att satsa på masterchef Australia om någon månad after all. Vi får se vilken väg jag väljer att ta! Wish me luck. Puss på er!!

Måndag 20 augie 2012

Tiden knatar på i skapligt god takt! Om exakt 18 dagar sitter jag på flygplatsen och väntar på att mitt flyg mot flertal sjukt spännande äventyr ska lyfta! Sydney. Vad nyfiket det känns att jag kommer vara borta i ett års tid, främmande plats och nya människor! Jag är så taggad på det, däremot är det självklart att det känns tufft att lämna hemmet, familj och alla underbara människor för ett tag, men det hör till. 
 
Måste erkänna att jag är glad att jag åker iväg för att jag faktiskt vill, och inte den anledningen att ge Sverige fingret och hoppas på något bättre. Jag gillar Sverige, mest av allt. This is my place ya'll men trots det kan jag inte låta bli att vilja ha lite mer än stelkrampade Stockholm. Vet att den här resan kommer göra mig gott och det känns helt otroligt att jag faktiskt åker och att det inte bara är en kul tanke längre utan att den faktiskt är verklig! Den går att ta på. 

Världens bästa tisdag

Bra start på semestern denna vecka! Eftersom jag hade tänkt vara borta de här första dagarna har jag inte gjort några planer. Det gör att jag får tid för mig själv att bara få vara. Ha lite semester. Erkänner direkt att det är riktigt skönt! Att vädret är på min sida är bara ett större plus. Jag älskar verkligen mitt liv och är så sjukt tacksam för allt jag har fått chansen att vara med om! Ännu mer tacksam är jag för hur underbara vänner och familj jag har äran att ha i min omgivning! Det känns nästan orättvist hur jag kan hitta alla fina människor medan det finns personer som går runt hela sitt liv för att hitta bara en person att få umgås med.
 
Idag är planen att åka och äta middag hos Saga och hänga i lägenheten. Ska åka hemifrån om någon halvtimme för att plocka upp Martina och sen åker vi mot Huddinge för att handla mat och storma Sagas rosa lägenhet! Lilla Martina (det är jag alltså) står för maten ikväll och jag ska nog kunna dra ihop en vegetarisk pasta. Är ju ledande på pastafronten med Ali g, alla våra vinkvällar och pastarätter, så epic. 
 
Kände bara för att skriva av mig lite med tanke på att det mest blivit bilder på senaste tiden här på bloggelolo.
Ha det bäst alla underbara!!

Birdy - People help the people

 

En sommarfestival i Sundsvall

 

Think PINK

Update:

Jo jag var ju rätt säker på att jag skulle åka iväg i tre dagar nu. Jag åkte iväg imorse. Kvart i sju satt jag i bilen och rullade iväg, destination Bålsta. Vilket ligger en bra bit ifrån min hemort... Åkte fel några gånger men när jag väl kom fram så var jag lite tidig. Ja, närmare bestämt 35 minuter och 2 dagar för tidig. "Jaha", sa jag "men nu är iallafall jag här!" Inte för att det hjälpte så mycket. Vinkade tja tja och begav mig hemåt i bilen igen, skrattandes. Nu hittar jag hur som helst dit med bilen om inte annat, och hellre att jag var för tidig än att jag var för sen! 
 
Det är bara ta nya tag och köra ett nytt ryck på onsdag. Då sticker jag tillbaka till Bålsta för att gå klart VM-ungdom utbildningen! Mer taggad än någonsin på att äntligen få komma dit!

So long!

Mina vänner!
Idag kör jag en avstickare och försvinner från omvärlden i hela tre dagar! VM-ungdom kör dem sista dagarna på utbildningen! Känns sjukt kul men ändå tråkigt att det inte är längre. Får helt enkelt ta tillvara på de här dagarna så mycket som möjligt!
 
Igår hade Sofia hejdå-middag. Jättegod mat, kladdkaka och allmänt härlig kväll! Kändes lite trögt att dra sig där ifrån med tanke på att jag och Soborn inte kommer ses på ca 2 år.. Sofia åker till Florida nu på onsdag men vi får helt enkelt se till att skypa en hel del! 24/7 alltså dygnet runt haha. 
 
Mycket händer den här perioden och tiden lyckas verkligen springa fram! Så länge jag ser till att leva dagarna fullt ut och ta tillvara på all ledig tid jag har så slipper jag någon ångestladdad känsla. Positiva tankar!! Så med det önskar jag er världens bästa måndag! Kärlek!

Kortfattat utdrag

Hej finisar! Idag är det onsdag den 8 augusti. Fin dag. Otroligt lugn, har mest bara glidit runt med bilen och hämtat och lämnat saker och folk! 
 
För att uppdatera lite om Australien, så har dom jag ska bo med, redan landat och börjat stadga sig i Sydney. Det är i princip bara jag som saknas. Så känner jag iallafall! Visumet är kirrat, tog ca 9 timmar sen var det klart! Har visum fram tills 13 oktober om jag känner för det, inte helt fel med valmöjligheten. Med tanke på att skolan slutar 4 augusti 2013.
 
CSN förstår jag mig inte riktigt på hurvida allt stämmer men har fått godkända beslut från dom, men sen om det stämmer med pengar när/var och hur - no clue. Så det blir spännande!! 
Det här inlägget var mest bara ett utdrag från senaste i korta drag.
 
Imorgon kommer Sagis hem från deras roadtrip, ska bli kul att se min böna igen och även plocka lite i hennes lägenhet! 

Jag är rätt cool

Kände bara för att understryka detta.

Livet alltså...

Sitter utomhus just nu och fick ett ryck att ta ett fotbad. Kom inte ihåg när jag unnade mig det senast så tänkte att det var på tiden! Extra underbart är det med tanke på att dagen på jobbet inte var så energirik. Hur som helst! Mer fotbad åt folket. Och med det sagt så loggar jag ut, over
 

Martina L.

Life in Sydney

RSS 2.0