That's what he said

Jag var tvungen att söka upp det här med Murphys lag som fenomenet så fint kallades ordentligt. Källan är wikipedia så avgör själva hur trovärdigt ni ser det hela. Hur som helst så här står det om hur det används vardagligt:

 

Uttrycket "Murphys lag" har i folkmun förvandlats och beskriver alla typer av oturliga sammanträffanden, som att det bara tycks regna de dagar då man inte har med sig något paraply eller att man i snabbköpet alltid tycks hamna i den långsammaste kassakön. I denna betydelse används också uttrycket Lagen om alltings jävlighet eller Lagen om alltings inneboende ondska. Indirekta anspelningar som "Murphy är tillbaka" eller "nu är Murphy här" förekommer också.

Lagen har gett upphov till flera korollarier, mer eller mindre skämtsamma, såsom O'Tooles lag som lyder "Murphy var optimist".

En annan av dessa korollarier är Murphys andra lag, som mer hänvisar till den ursprungliga. "Om någonting inte kan gå fel, så går det fel i alla fall". Ett korollarium av Murphys andra lag finns i boken Liftarens guide till galaxen (Douglas Adams, 1979) och lyder: "När någonting som inte kan gå sönder går sönder, så sker det på ett ställe som är omöjligt att komma åt för att reparera."

 

Men vad är det för deprimerande text? Seriöst? Så där går det att tänka om allt om man har den inställningen. Synd att Murres (läs Murphys) lag egentigen bara är ett slags "okej" för att vara gnällig och negativ!


"Ahaa, är det prov idag? Fyfan så typiskt att det är prov exakt den dagen som jag inte har pluggat..." Men seriöst, planera bättre? Nej, men det går ju att ta ansvar för varje situation och det är bara du som styr dina tankar så varför hålla på att följa Murres lag. Nej jag stödjer då rakt inte den påhittade lagen! Då står jag emot! Däremot hoppas jag att Murphy var smartare än detta och att det istället är bittra människor som har förvrängt det hela och har en anledning att säga "Ja, Murre hade rätt. Livet är bra pissigt", onöööödigt! Det går att se saker positivt kompisar, I promise! 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Martina L.

Life in Sydney

RSS 2.0