2 chipspasar senare

People! What up in the hood? Tankte bara slanga in ett liten inlagg sa har en tisdag klockan 3 efter skolan slutat men e fortfarande kvar har! Fullt upp med plugget och 2 chipspasar rikare/fattigare. Ni far ett litet klipp pa fina Matt Corby innan jag kommer hem och kampar upp bilderna fran helgen. Vet att manga redan last Jennies och Ruby & Alisons blogg och sett bilder och allt vad det var. Helgen var helt enkelt speciell men riktigt rolig!
 
Lyssna och njut.
 
 

Gardagen

  • Igar landade Ali och Rubs i Sydney!!!!
  • Igar var det exakt tva mander kvar till julafton! Hur sjukt e inte det da? Helgalet!
  • Igar fick jag aven brev fran varldens finaste bastis! Lyckan som uppstar nar man oppnar brevladan och ser varldens finaste brev som ligger och vantar pa en! Aaaa det ar sa underbart!
  • Igar var fjarde dagen i rad som jag gick ut och sprang och aven fjarde dagen som jag at sallad!
  • Igar var det asvarmt.
  • Igar var skoldagen galet langtrakig och seg.
Men det var bara igar! Idag ar det en ny dag och varldens basta dag for efter skolan idag har vi helg och jag och Jennie ska aka och mota Alison och Ruby i Bondi och ta en ol!! Ska bli sa himla roligt att antligen fa traffa och krama mina finaste tvillingar i det finaste landet!
 
Passar pa att blogga i skolan nu nar mitt internet hemma har tagit slut. Ska fylla pa det men tankte forsoka spara det lite mer... Har inte sa mycket internet i manaden men nu har det dragits lite mer pa senaste eftersom jag var tvungen att se pa "torka aldrig tarar utan handskar" som gar pa svt play. Serien som Jonas Gardell varit med och producerat (tror jag) eller skrivit/tyckt till om. Nagon inverkan pa serien har han iaf! Men den var sa fin!! Och vard att slosa internet pa... Se pa den om ni inte sett den annu!

Onsdagsnoje!

- Peachwehao Eyah Hu?? Or how do you pronounce that?
- It's Pechwao E U
- Ok.. ehm do you have a perferred name?
- Ye........ Tony
 
Gardagens basta under Healt and Safety lektionen! Det bevisar bara att det inte alltid ar latt med name och olika kulturer.

Bara lite exalterad

Imorgon bitti landar Ali och Rubs på samma sida av Jorden som lilla mig! Är så läskigt taggad på att se dom här! Åååhå jaja!! Lovar att ta hand om dom nu i början och i helgen blir det en helt störd upplevelse, vi ska se snyggskapet Matt Corby live. GOSH! Asså det är galet!! Och Jennie ska med också!! Kan inte bli bättre. Nu är jag lite för hype för att skriva ett inlägg här känner jag men livet bara knatar på! Hoppas till sol i helgen också, har varit lite storm och sol vartannat här! LOVE YOU ALL
 
Bara himla bajs att jag går i skolan till 5 imorgon... och torsdag... MEN ledig fredag! Ska lugna ner mig.
 

Dagens sockerkick!

Så speciell lektion idag men hur rolig som helst! På måndagar och tisdagar har vi Risk Management, vår lektion under den kursen består av ungefär 8 personer och är hur skön och rolig som helst och vår lärare är underbar!
 
Idag fick vi lära oss att det lönar sig att svara rätt på frågorna man får under lektionen! För varje rätt svar fick vi goda Jelly Beans (godisarna) och för varje fel svar vi sa fick vi en från dom äckliga som kunde vara smaker som snor, hundmat, ruttet ägg osv. Lagom peppad på att få dom goda. Nej men hur härlig lektion som helst, gillar måndagar och tisdagar. Däremot fick vi reda på att vi inte kommer ha Milyn, den läraren vi har nu och har haft i de två andra kurserna i förra blocket, nästa block... Syndipynd. Men vi lär ha henne senare ändå, förhoppningsvis! 
 
Det jag lärde mig idag är att det går att veta en hel del när det kommer till sötsaker!

Söndag 21 oktober

Så skönt att ha helg ibland. Går inte att säga emot det! I fredags var det runt 30 grader så jag och Jennie packade väskan och lämnade city redan vid 10 tiden. Som Jennie skrev i sitt inlägg så var allt bara var bäst. Bästa dagen, bästa vädret, precis fått reda på att vi fått bästa betyg på de två första kurserna, bästa sällskapet och bästa mamma som fyllde år. Ja vi hängde på stranden hela dagen, nu börjar till och med vindarna bli varmare så känns redan som sommar!
 
Efter några timmar på stranden gick vi och satte oss på en uteservering precis vid stranden som heter Bucket list. Stället jag alltid suktat efter... Vi gick in för att ta en öl men efter att jag träffat en bekant där som jobbade i baren blev vi rekomenderade att prova sangrian. Klart vi gjorde det och tog några kannor. Blev en heldag på Bondi alltså. Inte riktigt planerat men sååååå himla härlig dag och kväll och allt! Fanns en hel del ögongodis på Bucket list också, har inte sett så många snygga killar här i Australien som jag först trodde men nu mot sommaren syns fler och fler och mest vid stränderna!! Haha hur som helst 5 av 5 toasters för fredagen!
 
Igår fyllde Parina år och vi började dagen med att möta upp alla tjejerna i Victoria park som ligger precis vid Broadway. Dom har en pool i parken så vi hängde vid den och hade mysigt! På kvällen gick vi till Parina och tjejerna och blev bjudna av pannkakstårta som Parina hade gjort, sååå gott! Efter det gick vi ut till Trademark på kings cross - rätt bra musik men mycket folk och stört varmt så när det bara var jag, Jennie och Parina kvar blev det rätt tidig hemgång! Skönt. Idag sov jag ända till halv 1 och har kört damp-träningspass här hemma i lägenheten för att fira att jag inte varit bakis! Nu blev jag precis klar med att skriva in mina activities inom Risk Management och imorgon bär det av till skolan igen! Innan blir det jogg/promenix runt parken! Det är bestämt! 
 
Nu fick ni lite uppdateringar från mig, både intressanta och icke intressanta! 
Ps. kan inte lägga in bilderna från Jennies kamera här så ni får helt enkelt klicka in på hennes blogg och se bilder och även läsa om fågelbajsincidenten. Ja, jag hoppas jag nämnt att jag inte riktigt gillar fåglar... KLICKA HÄR!

För det är verkligen ingen vanlig dag!

Skulle aldrig tveka på att jag fått världens bästa mamma, det är så självklart att hon är bäst för mig. Och tänk att just idag fyller världens bästa mamma år! Helt sant! 
Så mycket kärlek och stöttning jag fått, så jag ibland inte vetat vad jag ska ta mig till. Varje gång jag har haft något problem, oavsett vad så vet jag att jag alltid kan prata med dig, för du vill se mig må bra, och jag älskar att se dig må bra. Jag älskar dig mammagos!
 
Dina härliga stick-in kommentarer i skämt som liksom inte alltid passar in exakt, dina galna skrattattacker när du skrattar tills du får ett halvt skrikljud/pipväsen, din nöjda min när du säger något som faktiskt stämmer exakt och du vet att det är rätt, din mamma-sida att du ständigt faktiskt har rätt (även om jag inte alltid erkänner det). Allt detta älskar jag med dig, allt det och så mycket mer! För du är min mammagos, min fina mamma, världens bästa faktiskt! Och du fyller år idag!! Grattis på födelsedagen mamma! Tack för allt, tack för att du är du och för att du är så rocka-fett-grym och underbar på alla sätt och vis. 
 
Jag skickar med en kram i detta meddelande och massa pussar. Jag älskar dig oändligt, hela vägen till Australien och tillbaka och flera gånger om faktiskt. Jag älskar dig läskigt mycket och kan inte nog känna tacksamhet för allt stöd och kärlek jag fått och fortfarande får av dig!
Mamma, grattis på födelsedagen!! Tänker på dig och ska käka en tårta för att gratta dig, skickar den mentalt. Älskar dig.

Prioriterar tiden

Men guuuud jag har ju glömt att berätta. Jag bor ju själv här i lägenheten för stunden, börjar bli RÄÄÄÄÄTT så tråkigt... Läskigt också när det knakar i hela lägenheten och väggar och grannlägenheterna. Hur som helst, snart kommer Ted tillbaka och sen ska vi förmodligen få en till inneboende! Kan bli spännande!! Ville bara dela med mig.
 
Och på onsdag så kommer världens bästa, underbara, snyggaste, härligaste tvillingar hit och för dom "tillbaka hit"! Det ska bli så härligt att se dom och krama om dom finisarna igen!! Mindre än en vecka - vad hände där?!?! Hallå tiden, du springer på du. Men det är lugnt för jag prioriterar min tid här varje vaken sekund. Jag är här.

Sharing some paragraphs

Den här veckan har jag inte riktigt hängt över bloggen för att skriva inlägg. Jag vill ju att ni alla ska få veta vad jag är med om här borta, men vill helst av allt att ni ska uppleva det med mig! Mina älskade nära och kära och underbara bekanta. Alla borde ta chansen att göra något banbrytande ibland som ger massor energi! 
 
Den här dagen har vi i alla fall riktigt längtat efter helgen. Lång dag med två olika kurser, vilka båda mest innebar läsa av texter från papper och power points - inte jätteavancerat. Dagens härligaste energi eller bara skönaste kommentarer var nog när Jennie stressade på läraren att bläddra vidare för att göra klart alla uppgifter. Galet vad den där människan var effektiv! Jag hann i princip läsa klart frågan och förstå den någorlunda när Jennie, ashetsig i princip skriker brevid mig "Neeeext activity!!". Pluspoäng för en effektiv tjej som verkligen ville ha helg och få vara ledig från Health & Safety lektionen! 
 
Satt även och lärde Chantelle som går i vår klass svenkska, måste erkänna att hon är riktigt duktig! Har börjat prata svenska med henne flera gånger utan att jag tänkt på det. Tjejen är från Australien så lite svårt att förstå svenska men hon säger att hon pratar det. "shenare badamrr" - på god väg till tjenare mannen. Nej hon är grym, kan en hel del ord!
 
På väg hem från skolan var jag och Jennie vittnen (okej, inte vittnen men vi var synare) till en bilkrock. Lite dramatiskt men väldigt liten med en fet buckla, inga skador, skråmor, blod på varken människa eller bil och inte heller större trafikstoppning. Imponerande smidigt.
 
Imorgon hoppas vi på strålande sol för då bär det av till stranden! Möte 10.00 SHARP, inga ursäkter, utanför UniLodge där fröken Klarman bor. Laddar med solkrämen. Puss och kram, nu går jag och sover.

Lilla lördag äro kommen!

Ljuva lilla lördag, å så vara du kommen! Onsdagar i all ära, då är det nära till torsdag och sen fredag, och vi som är lediga på fredag! Igår och idag har det varit varmt här, igår var det hela 31 grader och stekhett i solen! Burned. Idag var det lite svalare.
 
Nu har vi gått igenom alla våra 3 kurser i skolan som vi kommer ha det här blocket, apskönt att två av dom går ihop i varandra på sätt och vis! För att hoppa till ännu ett annat samtalsämne nu så kommer Ruby och Alison till Aussie nästa vecka!! Så freaking sick! Är så lycklig för deras skull och min såklart haha!
 
Ville bara uppdatera er där hemma lite, vet att jag har varit lite på lat-sidan här på bloggen. Ber om ursäkt för det! Nu ska jag fortsätta njuta av mitt fotbad och sen läsa klart sista sakerna inför Organisational leadership lektionen imorgon! Cheers!

BullbakARNa

Ett annat perspektiv

Bara för att

Hey guys! Det är kväll här nu och jag ska ta och sova. Ska somna framför SOA. Tänkte bara meddela att vi var ute igår och firade blockets avslut. Det var en kul kväll i allmänhet! Däremot vaknade jag och Jennie här imorse och båda var lika döda så vi bestämde oss för att göra en riktig pannkaksfrulle. Jag tog på mig ansvaret och herregud vilket rätt val det var med pannkakor! Annars har vi bara degat i soffan framför filmer, musik och somnat vartannat. Så skön dag så det är läskigt. Ha det bäst och godnatt från Sydney!

Gårdagen!

Snacka om att jag har andats ut i helgen efter det första blocket. Det har inte varit dö-jobbigt men ändå fått mig att sitta uppe om nätterna ett tag. I fredags var vi därför bara hemma och chillade, var och en för sig. Jag och Parina kollade på fim här. På lördag på morgonen sken solen och jag mötte Jennie rätt tidigt för att gå en riktig promenix! Och det blev det, för 4,5 timmar senare kom vi hem. Vandrade runt i staden och över på andra sidan bron, riktigt härlig sightseen promenix!

Tack och hej för denna gång, fredag.

Åhåhå sprudle nudle

Även fast det inte är fredag för mig här längre så är det fortfarande det hemma i Sverige! Idag var vi lediga från skolan så dagen har känts som en riktig chill-söndag. Vaknade sent, regnade, kollade på film, gick och käkade frukost, pluggade (skickade in sista delarna på kurserna av det första blocket nu!! Så nu är det finito!), duschade, gick och handlade, kollade på film med Parina och jag tröck i mig en hel chokladkaka. Så gott! Nu har jag precis avslutat ett skype samtal med Sabrin, eller det vart ett ofrivilligt avslut när vi inte riktigt hann säga hejdå. Men 50 minuter senare så tyckte skype att det var dags för oss att ge oss. Sååå mysigt att prata med fina Sabrin igen som sitter borta i Västerås (hör och häpna)! Vill bara säga att det var supermysigt att prata med dig och se dig! Du är helt underbar! Så skönt att allt är så lätt mellan oss. Tror vi skulle kunna röra om och fixa några helgrymma event i framtiden haha.

Imorgon ska vi ut och fira på riktigt att det första blocket i skolan är avslutat, men börjar morgonen med en långpromenix med Jennie för att åter ut och utforska staden och utöka synen av staden-där-det-alltid-händer-något!! Wish us luck!

Lonely Boy

Åhå-ja-ja vad jag ser fram emot att se Matt Corby här i Sydney! Inte långt kvar.. den 27 oktober redan med Ali, Rubs och Jennie! Så kul att jag fick med Jennie på detta äventyr också. Kommer bli så apmysigt, det vet jag.
 

Cmon let's twist

Mina käraste. Dagen i all ära då vi lämnade in vårat grupparbete - tidigare nämnt och inte klämt. Ikväll har jag käkat köttfärssås med pasta, och med pesto såklart.. mums. Har cirka 5 matlådor i frysen så snacka om att jag kommer leva på den där körren ett tag framöver. 
 
Ååå och idag kollade jag på Solsidan! Det fungerar nu och är så glad att mina vina vänner där hemma tänker på mig och påminner om såna viktiga vardagssaker! Kalasuppskattat! Sån lycka. Nu skulle jag behöva skriva klart mina activities och sen nöja mig med kvällen men med tanke på att jag inte somnade fören halv 5 imorse så kanske jag är förtjänad (eller bara i behov) av lite sömn... Ska köra på ett tag och se hur långt jag kommer. Det borde gå fort att göra dom!

Onsdag 10 oktober

Godmorgon Sverige! Klockan ar 3 minuter i 5 har och vi har precis skickat in varat grupparbete pa 52 sidor (med framsida) i amnet operational management! Kanns galet skont! Far se vad jag hittar pa resten av dagen, formodligen skriva klart min activities sa vi snart kan bli klara med denna kurs och da klara med detta block. Applied computing ar redan avklarad sen igar sa i helgen blir det till att fira att (ska inte ropa hej foren jag kommit over an, men...) vi overlevde forsta blocket! Puss och kram

Och så länge varade den plugg-festen...

Å ack och fy att det är så självklart (sa Olga 72?). Här satt jag, hela gårkvällen och kämpade med att skriva klart hela uppgiften om venuen inför vår påhittade konferans. Ja, lite mer än 2 sidor köttade jag ihop... Vart är dokumentet idag? Jo, det är borta.. det har kompremerats eller vad det heter. Konserverats, konverterats menar jag såklart. Helt borta. Jag blir lite rädd för mig själv att jag är så lugn just nu... fick mitt lilla utbrott förut men det var ändå så lugnt att jag blev lite rädd. Försökte gråta men kunde liksom inte. Så nu sitter jag här och typ rycker på axlarna. Känner mest för att gå och lägga mig och skita i det där men det är väl inte riktigt helt rätt så nu ska jag ta tag i det. Fasen vad det hade varit gott med en Snickers nu, hade inte suttit fel alls.

Jag har alltid varit en vinnare

Tänk att jag på riktigt alltid trott att jag inte vunnit något. Har aldrig dragit rätt snöre på tivolin av alla dom tusentals som finns. Har aldrig vunnit på chokladhjul, inga historier om någon "plötsligt händer det"- trissvinst och är ingen större casinolegend - har väl aldrig riktigt provat. Men det jag vill komma fram till är: jag har ju alltid haft vinsten vid mig. Det som är ännu finare är att vinsten fortfarande stannar kvar hos mig, även fast jag åker iväg på en liten resa. Det är verkligen en riktig jävla helvinst jag har fått! Älskar min familj över allt annat och är så stolt över er. Jag är så tacksam att jag har er, det hoppas jag att ni vet. Har så starka känslor för er, min fina supervinst! Bättre än alla chokladhjul och trisshistorier. Ni är mitt "plötsligt händer det" fast ni liksom alltid varit där. Jag måste gjort något riktigt gott i mitt förra liv för att förtjäna er i mitt liv, och det är jag så glad för! Tack för att ni är bäst.

Är detta en så kallad 'Solhälsning'

Hej vädret i Australien, inriktning Sydney. Jag skulle bara fråga om vi kanske skulle kunna få lite sol och värme nu till helgen. Jag vill jättegärna åka till stranden. Bara en fråga. Lägger upp bilder så du har exempel på en bra dag som det var strandhäng, solning och pizzakäk. Det, om det inte är för mycket begärt, får gärna bli lite mindre moln än den gången. Och sen kan du ju alltid skicka solhälsningar till mina nära och kära hemma i Sverige, har hört att hösten är rätt ok där borta men skadar inte med lite extra ljus på blekfisarna (jag får säga så för jag är fortfarande en blekfis själv). Tack på förhand, mvh Martina.
På tal om solhälsning så är jag jätteledsen att jag inte kan se solsidan här... tv4play fungerar inte utomlands och det känns lite småtrist måste jag erkänna. 

Människan är då en rolig prick

Jag tänkte på en sak. Hur många gånger bestämmer vi oss för en sak för att sen i nästa stund komma på att det inte är så viktigt... "Jag ska bli så jäkla nyttig, på riktigt. Inge mer Snickers choklad! Jag ska ut och springa varje morgon! Gymma! Käka nyttigt" osv. Det är sjukt många som lyckas så länge dom vill och har något att sträva mot. Jag är i något mellanläge just nu att jag vill gärna förbättra mig, men har ändå inte bestämt mig. Står och velar och gillar tanken på att kanske bli nyttigare, kanske bli mer vältränad, kanske börja plugga mer. Så från och med idag, nu, i denna stund bestämmer jag mig att jag bara få äta max en Snickers i veckan!! (ligger på minus en snickers så får alltså inte äta någon alls denna vecka). Det känns bra faktiskt! Får se hur det känns imorgon. Ikväll lagade jag iaf en nyttig middag. Sallad med bönor (se på fasen va) med kött i teriyakisås! Se hur suktad man kan bli av att vara nyttig! 

Plugghäst blev plugg-fest!

Tänk att det inte riktigt spelar någon roll om jag pluggar i Sverige eller på andra sidan jorden. Hur som helst så lyckas jag alltid komma på något superviktigt precis när jag håller på att få klart på något som faktiskt är viktigare. Jaja, lite har jag ändå fått klart idag efter skolan. I skolan håller vi på och gör ett prov i applied computing, rätt segt. Satt med det hela dagen och ska sitta hela dagen imorgon också. Jag och Jennie fick ett snickers-ryck rätt tidigt på dagen idag och köpte två stycken dubbel-snickers var. Det är alltså 4 mini snickers. Dom gick i lätt. Det jobbiga var att jag bröt mitt snickersförbud ganska direkt... vet inte varför jag har börjat äta så mycket snickers sen jag kom hit men det är så galet gott! Hade velat ha minst 3 stycken här framför mig nu... mums. Såhär kaos är det på köksbordet och även i mitt huvud just nu. Plugghäst blev plugg-fest!! 
Okej sån kaos kanske det inte var. Rätt strukturerad kaos, tänker jag ta mig friheten att kalla det!

Söndag

Ville bara säga godmorgon och önska er en bra dag! Idag skiner solen här och ligger på 20+ någonting grader! Härliga vårväder. Nu blir det till att plugga, fullt ös! 

Gör det du är rädd för.

Här är klockan midnatt.

Idag åkte Ted hem tillbaka till Sverige.. Vi har haft Sveriges väder här idag. Grått och småregn och nu blixtrar det. Det häftiga när det blixtrar här är att hela himlen verkligen lyser upp och blir lila! Men vi har bara gjort det bästa av situationen. Nu är jag helt ensam i lägenheten här, känns ändå rätt skönt! Lyssnar på musik i mitt rum och har även fixat en egen dubbelsäng nu när Sara flyttat ut. 
 
Sa precis hejdå till Jennie och följde henne till korsningen mot hennes väg hem. Vi har haft en myskväll och gjort bruschetta med tomat och rödlök. Kände  inte för att trycka i oss mer mat efter pannkakorna idag. Dom satte sina spår och jag tror fortfarande dom jäser i min mage.. Delade en flaska rödvin och sakta men säkert börjar Jennie gilla rödvin - hon har inte erkänt det helt ännnu men jag känner det på mig. Käkade lite morötter och kollade på två filmer. Först såg vi en film som jag verkligen inte kommer på just nu och sen hangover 2 - som jag somnade så gott till. Sååå uppskattad helg. Imorgon ska jag ha en riktig söndag och städa, gå en power walk och sätta mig och plugga! Wish me luck! Puss på er där hemma, tänker på er!
 
Juste!! Inatt ställer vi tydligen om tiden här, kan bli spännande att få vara med om det haha!

Lördag den 6 oktober

Å det har varit en mysig dag idag! Åter spenderad med Jennie the gangnam bror (btw så tjatar dom sönder gangnamn style låten här, är det så hemma också eller är det bara Australien som köttar sönder den?). Vi möttes av smådugg imorse men tog ändå våra rumpor från varsin säker lägenheten mot nya äventyr! Idag stod åter marknad på schemat. Började med att åka bort till Paddington market och besökte den. Mysig som attan och skönt med tak över huvudet så vi slapp regnet ett tag - även fast marknaden var utomhus. Hittade lite mysiga saker att se på och fick med mig en smal ring där ifrån. Efter ett tag kände vi att vi gjort vårt på marknaden och bestämde oss istället för att åka till pancake house som ligger vid The Rocks. Tog bussen, återigen, och nådde vår destination men hittade en marknad i the Rocks som var värd att kolla in och yey vilken tur att vi gick igenom den. Huuuur mycket fina saker som helst. Köpte vykort och lipbalm i snäckskal. Fanns massa fina saker som jag hade velat ha men höll i mig. Efter det blev det jubel in till pannkaks stället, trots att det var kö! Och oj så gott! Lite mättande av all glass så jag klarade mig inte igenom det... nästa gång kommer jag ta något mer än bara pannkakor och glass.. man bör käka dem med jordgubbar eller som Jennie valde nötter och banan. Man bör blanda pannkakorna lite.. Hur som helst! Här får ni bilder på dagens festligheter!

Sydney by night

Nemen fredag! Är du här igen?!

Efter vi hade kommit hem från stranden idag gick jag bara hem och bytte om till träningskläder! Ut på powerwalk i en och en halv timme runt i Glebe och igenom parker. Hundar ö-ver-allt. Skojar inte. Men det var mysigt! Gick längs vägen vid vattnet, jättefint. Ska försöka ta mig dit med kameran och se om jag kan få några bra bilder.
 
Efter det om jag hem och gick direkt och slängde i en tvätt i tvättmaskinen på källarplanen. Hoppade in i duschen och började med maten och då är det bara hämta tvätten igen, så smidigt att det går att komma och gå lite som man vill här! Hur som helst. Idag lagade jag min favoriträtt som jag börjat med här! Kyckling med champinjoner i kokosnöts-sås. Såååååååå gott och så himla enkelt! Mums mums mums. Härliga fredag!!
 
 

Tänka sig att fel ändå kan bli så rätt!

Så himla härligt med fredagar! Bara tanken på fredagar gör mig lycklig!
Imorse vaknade jag upp, mådde kalas! Packade väskan och mötte upp Linda och Jennie vid broadway där vi bestämde oss för att ta bussen till Bondi! Vi satte oss på en buss och efter många om och men, seg start och tvärstopp mitt på gatan (busschafförerna kan inte köra buss, så hackigt) så var vi framme i Bondi Junction. Därifrån måste vi byta buss men då gick Jennie fram och frågade om han, bussPer, skulle köra vidare till stranden. Visst sa han och där satt vi då. Vi åkte åt helt fel håll men antog att vi kanske skulle komma fram bakvägen. Det visar sig istället att vi hamnat på Bronte beach! En jättefin liten strand som ligger en bit ifrån Bondi. Bronte hade riktigt blått vatten och det fanns jättefina hus i området! Vi bestämde oss för att stanna och hade en heldag på stranden! Så härligt med våra 30+ grader i solen - och nu är det ändå bara vår här! Helgalet!
 

Grattis pa kanelbullens dag!

Mina kamrutter och harliga vanner!
Ska borja med att saga att jag sitter i skolan sa ni inte undrar vart prickarna tagit vagen..
 
Idag ar det kanelbullens dag och det ska firas! Jag ska forsoka baka kanelbullar idag sa har hittat ett bra recept fran arla sa jag maste bara ga forbi coles efter skolan och kopa mjol, jast och kanel. Undra om det verkligen finns jast har.. det aterstar att se!
 
Ville bara saga grattis pa kanelbullens dag till er alla och onska er varldens basta torsdag!
Update: Bilden är från vårt första (och hittills enda) tillfälle på IKEA här i Australien! Jag och Jennie unnade oss två kanelbullar VAR. Mums!

I'm still alive!

Hej! Jag vill bara be om ursäkt att jag inte har uppdaterat nu på ett tag! Kan bli lite mindre nu framöver.. kämpar på i skolan vilket ändå går bra! Lite mycket att göra just nu eftersom vårat block håller på att dra mot sitt slut men det känns ändå okej. Vi pluggar i olika block som håller på i 5 veckor och sedan går vi vidare till nya kurser. Som det är nu så har vi bara två kurser detta block! 
 
Igår kom vi tillbaka efter en och en halv veckas uppehåll från skolan, kändes nästan som vi bara var här på semester ett tag! Men tillbaka till skolan och rutinerna, har fortfarande energi kvar till skolan så det känns ändå bra!
 
Jag är jättenyfiken på hur ni har det där hemma så om ni känner för det så får ni gärna kommentera en liten rad och uppdatera mig här borta! Ha det bäst och puss och kram!

Martina L.

Life in Sydney

RSS 2.0