I'm coming home!

I have an announcement to make! För er som är intresserade så säger jag bara:
 
Måndag 30 september 2013, 14.20 Terminal 5 Stockholm Arlanda. 
 
5 månader Sverige, exakt 5 månader faktiskt! Sen kramar jag marken som jag en gång föddes på. Ja inte bokstavligt talat föddes på, men ungefär så. Åker från Bali 22.30 på söndag och framme måndag. Kort resa kan man känna då! Närmare bestämt en resa på ca 17 och en halvtimme. Sinnes. 
 
Sammanfattningsvis:
  • Jag är i Sverige om exakt 5 månader.
  • Om exakt en vecka har jag varit i Sydney i 8 månader.
  • Nästa onsdag är det 3 månader tills vi ska hålla vårat event!
  • Nästa torsdag är det bara 3 månader tills vår graduation, dvs slutar skolan!
  • Om två söndag (den 12 maj) är det 3 månader kvar tills jag och Jennie lämnar Sydney och åker till Bali.
  • Nästa Fredag har vi gått i skolan i 8 månader. 
  • När jag kommer hem har jag varit borta i 390 dagar. 

Bubbles and outside cinema

Happy 50th!!

Igår fyllde min bästa, underbaraste pappa hela 50 bast - halvvägs till hundra! Känner att det är bra med respekt. Bra med erfarenhet! 
 
Pappa, vi kanske inte alltid har delade åsikter men vi delar humor, kärlek och respekt som aldrig klingar fel. Du har lärt mig och inspirerat mig otroligt mycket och jag kan inte sätta ord på min tacksamhet för det. Min kära kloka far. Du är helt otrolig. Jätteledsen att jag inte kunde vara med och fira dig i lördags, det gjorde verkligen ont i mig. 50 fyller man bara en gång, trots det vet jag att ditt partaj var super. Dels vet jag det för jag har hört det, sen även för jag vet att du inte gör något halvdant. Allt eller inget! Du har lärt mig att ha is i magen, ligga lågt och ta saker enkelt. Du har även lärt mig hetsa och peppa mig själv och andra till att göra saker, allt blir så mycket roligare då! Jag vet inte om du vet det här men en gång hetsade jag Saga till att dricka en shot smutsigt skurvatten. Jag har även lyckats få en person att svälja en snäcka. Jag kom på fler saker förut men nu kommer jag inte på, kanske är lika bra det för det låter taskigt, men det är det inte! För jag tvingar ingen, bara pushar lite.
 
Och inte nog med det, Alison har börjat med ordvitsar och är jättestolt när hon lyckas! Utan dig hade jag nog aldrig börjat med det, ja och såklart utan Niklas hade jag inte heller använt mig av ordvitsar så mycket! Vet inte om det är positivt eller negativt - finns nog delade åsikter. 
 
Jag är så glad att du alltid stöttar mig och att du tror på mig! Även fast du ibland inte låter mig hjälpa dig med GPS och andra tekniska finurligheter, som ibland lyckas vara helt trasiga när du ska använda dom. Men det är lugnt. Jag älskar dig ändå, tusen gånger om! Grattis på födelsedagen i efterskott Pappa T. Ändra dig fan aldrig farsgubbe.
 

Anzac day!

I torsdags firarade vi Anzac day här i Sydney. Eftersom det inte blev utgång i onsdags så var vi pigga så jag, Alison och Jennie begav oss ut i stan för att se lite vad som hände! Ruby jobbade så henne mötte vi upp senare. 
 
I Australien är Anzac day en stor högtid och firas rätt kalasbra! Anzac står för Australia New Zeeland Army Corp, och ska hedra militärer och soldater för deras insats i ett krig som vi kan kalla X. Jag kommer inte gå in djupare alls på hur det var, när det var, vad som hände, hur det hände, varför det hände osv. För så mycket kunskap har jag inte. Men jag vet att dom annordnar en jättestor parad för militärer, marinsoldater och soldater att få vara med och gå längst George street i stan! Dom hade även en del uppträdanden och shower med mini-militärer i Hyde park.  Vi vandrade runt och hamnade på Rubys jobb som var rätt bra packat med folk, där blev det att vi stannade till 6 tiden innan vi begav oss hemåt för att mellanlanda, mötte upp Max som skulle bo hos oss en natt och sen upp till Fringe på hörnan vid oss, tog några öl och såg när folk satsade pengar på "two-up". Det är tydligen bara på Anzac day som det är okej att köra det spelet. Det går helt enkelt bara ut på att satsa 5 dollar, flippa ett coin och gissa heads or tails.  Den som vinner - vinner! (Vill ni veta mer om spelet så länkar jag det här, kände att min förklaring var rätt basic) Vi nöjde oss bara med att kolla på. Runt 9 på kvällen tror jag att jag gick och la mig... Dagskrök är svåra att hålla uppe längre än så för min del. 
 

Onsdag, och snart officiellt långhelg

Mannar! Onsdag idag, jotack! Anzac day imorgon, står för Australia New Zeeland Army Corp. Jodå, så mycket kan jag. Det betyder att från idag får vi helg! Så fort denna Accounting for Event managers ämnet och läraren känner sig klar för dagen. Senast jag kollade på klockan var för dryga 10 min sen och nu känns det som vi suttit i 2 timmar. Seg dag. Vi slutar om 20 så borde ju kunna överleva det rätt plättlätt ändå tycker man.
 
Prat prat prat. I måndags var vi på Xfactor med skolan och såg en audition! Sjuk väntan på att det skulle komma igång men roligt att få se vissa som var riktigt awesome och andra som var mindre bra. Rent utav skit. Kanske kommer vi bli lokalkändisar här nere, fast vi inte är här när det sänds på tv, ifall dom fick någon bra vinkel på oss. Och nej, mamma och pappa jag har inte ställt upp och varit med och sjungit! Inte då och där. Det får bli på... nästa stora fest. 
 
Nu är det bara 19 minuter kvar. Fan vad tiden springer på när man har kul, eller hur var det?

Fredagens fruktplockare

God dag goingar! Idag är det världens bästa fredag och helgen har börjat på riktigt! Sitter på bibblan för stunden, tänkte skriva ut mina (förbättrade) cv:n och köra ett ryck idag! Är lite nervös men ack taggad ändå, kommer inte ihåg senast jag gick runt och sökte jobb! 
 
Igår var vi på trivial night. Event klassen innan oss höll sitt event och det var så lyckat! Massa frågor och bra musik (bra att lyssna på och även bra att se på grabben som sjöng... ögat njöt. Och örat såklart). Vi vann inte själva frågetävlingen, inte alls faktiskt. Rätt käpprätt i botten MEN vi gjorde en bra insats och kämpade och hade kul! Efter det var det raffles som delades ut - lotteri kan man väl också kalla det. Jag var den andra personen som blev uppropad för jag vaaaaaann två små glasfotoramar. Jättefina och kul att få vinna.. Jennie vann en middag för två på ett tacoställe och en skateboard. Jajamen! En skateboard, kan jag säga att hon inte ville byta den mot mina glasramar? Men jag tror det var meningen för nu kan vi ut och rulla tillsammans! Ron, vår lärare, bjöd även Jennie på ett glas skumpa eftersom det var hennes födelsedag i onsdags! Han var på hugget och tyckte väl inte vi levde upp till Svenska party-standarden för han såg lite besviken ut när vi tackade nej dom 5 första gångerna han frågade. Men så gulligt av honom ändå!!
 
Allmänt kul kväll och inte nog med det så fick vi även ett jättestort fruktfat som Ron vann! Bar hem det till paddan så han skulle slippa ta med det ut på hans utekväll haha, men SATAN vad tungt det var. Fick på riktigt ont i ryggen och armarna skakade och då låg stället ca 3-4 minuters gångavstånd från oss. Cred till fruktplockare! Blir att käka frukt i några månader framöver nu.. 
 
Hur som helst, det var det från mig för nu! Ha det bäst, puss och kram!

Man fyller bara år en gång om året!

FÖR DET ÄR INGEN VANLIG DAG!
 
Idag fyller min fina, härliga, underbara göteborgare till vingslagare år! Jennie blir 22 och hallelå vad det ska kalasas! Tusentals grattis. Jag har längtat efter den här dagen i 7 månader nu, äntligen är den här! Är så glad att jag får chansen att fira dig och sjunga för dig och hänga med dig varje dag i ett år! 
 
Jennie, sluta aldrig vara som du är! Du är toppenbäst och grym på alla sätt. Tusentals grattis till dig tjejen, eller mannen! King for a day. Tackar varje dag för att jag får vara med dig, livet är ett oändligt kalas!
 
Man fyller bara år en gång om året! Men det ska firas hela året!!
 

Sunday as it should be

Söndag. Som så många gånger blivit kallad för söndags-ångest. Precis som det vore själva dagens fel.. Hur som helst! Jag kom på vad jag glömt att berätta! Jag har sökt skolor, och alla i Sverige faktiskt! Hör och häpna. Däremot lite överallt i Sverige men fortfarande inriktning Event och projektledning! Är tveksam på om jag kommer hinna hem innan skolorna börjar men tyckte ändå det vore kul att få vara med och söka lite när man ändå kan!
 
Idag blir det en lugn dag. Promenad och springrunda imorse som övergått till städ och pluggdag. Har löst ett problem med internetdelning för stunden, så jag kan använda internet hemma i huset. Får se hur jag kommer lösa det långsiktigt. Har missat för många skypedater på senaste, vilket jag inte är stolt över... Hata mig inte.
 
Igår åt jag en riktig festmåltid, satan vad man uppskattar god mat på ett annat sätt numera! Men igår hittade jag en frusen lax som jag stekte, lite pasta till det, pesto som mamma och pappa lämnade och en halv avokado. Lite matorgasm på den. Nu ska jag tillbaka till plugget som kallar. Ha det bäst mina fina.

Happy Wednesday

So long for this time!

Nu har jag pussat och kramat om min familj ordentligt och sagt hejsålänge för den här gången! Har varit med om helt otroligt roliga veckor med familjen! Så mysiga middagar och kul att kunna ha med familjen till alla mina vänner. Är så tacksam för dom här veckorna och att jag har en så fin och härlig familj! 
Nästa gång vi ses så är det hemma i Sverige. Men resans konstaterande och lärdom måste ändå varit att "Världen är fan inte liten!". Jag älskar er. 

Kubba rååå

Nu vill jag bara springa hem från skolan! Det har varit en allt för lång dag... Familjen, håll ut! Jag kommer så fort jag kan! En tisdag som känns värre än en måndag borde inte få kallas för tisdag, men snart är det fredag! 
 

HyperParadise. !!

 

Tuesday / 9th / April / 2013

Hey guys! Just felt to write a post in English, for my english mates (whoever that could be). At the moment we're in school, having Event Development aka slowmotionlession. Anyhow, life's good. Me and my family went to eat at Hurricanes down at Bondi beach yesterday! There food's so darrrrn good, so we had a really good time and a nice "last meal" out with my family here in Sydney. At least for this time! 
 
Keep up the god job, I'm sure I'll! Cheeers, muchachos! 

Ben Howard - Sydney

Onsdag den 3e april fick jag chansen att se Ben Howard live här i Sydney! Köpte en biljett för bra länge sen över Gumtree. Valet i kvalet om jag skulle gå själv eller skita i det så bestämde jag mig för att gå! Jennie sällskapade och när vi närmar oss Metro Teather där han skulle spela så läser jag på Facebook att dom ska släppa fler biljetter. Sjukt bra flyt och spontan som Jennie är, och ack vilken kämpespelare åter igen, så följer hon med! Såååå mys! Bennan levererade som alltid men måste ändå erkänna att han var snäppet vassare när jag såg honom i Stockholm i November 2011. Men skön att lyssna på och fin att se på! Tackar inte nej till det!
 

Easter on Fraser Island

Under påskhelgen var vi på Fraser Island för nya äventyr! Redan klockan 5 på fredagsmorgonen åkte vi från lägenheten i Bondi mot flygplatsen, flög till Brisbane där vi hyrde en bil och bilade upp till Rainbow beach som låg ca 2 timmar bort. Fick tips att åka och kolla in Noosa heads innan Rainbow beach och mysa och käka där, så efter många omvägar, genvägar och sena vägar så kom vi fram… men eftersom det var holidays för alla Aussies så var området fullsmockat och inte en enda parkeringsplats syntes till. Alla i bilen satt och pekade åt olika håll, pappa svor och vindrutetorkarna gick på fullt ös över rutan! (För er som inte kört bil i vänstertrafik så är i princip hela bilen spegelvänd, växelspaken sitter på vänster om föraren och blinkers blir vindrutetorkare, vilket lyckades skapa ett jävla liv i bilen. Behöver jag ens nämna första rondellen?) Hur som helst, vi kom överens om att skippa Noosa heads och åkte direkt till Rainbow beach.

 

Hostel väntade familjen vilket jag tyckte skulle bli spännande att se. Min familj är väl inte direkta hostelmänniskor och ofta består hostel av unga backpackers från alla delar av jorden. Vi försökte väl alla intala oss om att det bara handlade om 2 nätter helt som helt.

 

På lördag morgon hämtade en buss upp oss och körde oss till Fraser Island! Själva resan i sig var inte så seg utan gick rätt fort. Men ååå vilka underbara äventyr och platser vi har fått se! Fraser är helt sjukt häftigt och det finns verkligen något för alla! Har man jobbigt för att vandra och gå så kanske det inte är det ultimata men bilvägar, eller breda sandiga stigar finns tillgängliga så det går ju att åka runt med bil också! Låter bilderna få tala lite för sig själva. Njut. För det gjorde jag. 
 

För det är ingen vanlig dag!!

Idag, denna dag, just i denna stund fyller världens bästa Saga hela 21 bast! Min bästa vän hemma i Sverige, ser mitt liv med dig i det så långt mina planer kan skåda! Fan mannen, du har ställt upp för mig i vått och torrt. Vi må vara varandras motsatser men det är precis det som har fungerat så jävla bra. Du gör mig hel, kunde inte sagt det mer cheesy men ack vad du betyder för mig. Du är min syster jag aldrig fått och aldrig velat ha men ändå fått lyckan att ha - vet inte om man blir klok på det men vår vänskap är så unik för mig. Jag värderar dig högt, kanske tillochmed högst, efter mig såklart. För som du så fint har lärt mig att kärleken till dig själv är starkast så älskar jag mitt liv för jag kan räkna med dig i det! Jag är så tacksam och jag önskar dig all kärlek och lycka. Ska krama sönder dig när jag kommer hem, bara så du vet. OCH DÅ. Då när jag kommer hem, då blir det ett jäkla kalas! 
 
Tjejen, du blir inte yngre än så här, ut och röj brallan av dig! Jag älskar dig massormandelmassa från Australien till Sverige tusentals gånger om! Grattis

2 April

Har jag da inte trogna lasare sa sla mig pa fingrarna! Finisar som fortsatter klicka in pa min blogg fast jag gang pa gang ar en segfan pa bloggfronten haha! Tankte bara saga att inlagg kommer dyka upp inom snart framtid fran The Lumineers konserten (som var gaaalet bra) och aven fran helgens paskfirande pa Fraser Island! Har varit med om sa mycket haftigt och ar sa sjukt tacksam for det! Bilder ska redigeras och sen kommer det upp, senast pa torsdag ska allt vara uppe. Hall utkik da mina fina.  

Martina L.

Life in Sydney

RSS 2.0