3 nyanser firre

Sprint / Sprant / Sprunt

Det gäller att bestämma sig. 
 
Jag har bestämt mig. Nu ska jag ta tag i mitt liv (på riktigt, vet att jag kan säga det ungefär 2-3 gånger i veckan men nu är jag helt bestämd). Minst en promenad om dagen, inget onyttigt skräpkäk på vardagar och träning. I tisdags gick jag och Jennie ut och gick innan skolan och även efter skolan innan vi gick förbi matbutiken! Och igår gick jag ut och gick på morgonen i en timme och sprang i 25 minuter på kvällen. Så fort jag lämnar biblan ska jag dra på träningskläder och köra ett varv i Centennial park. 
 
Jag älskar att känna mig nyttig och hurtig! Sallad och kött. För stunden längtar jag hem till mina biffar som jag stekte i gårkväll! Ville egentligen bara dela med mig av känslan av nyttighet. Nyttig. Het. 

#2 STADSTIPS - Mind recording med musik

Var en loooooner!
 
Många kan tycka att det känns jobbigt att vara själv - handen på hjärtat, jag är en av dem. Men frukta ej. Livet går ut på att göra det du är rädd för, samtidigt som jag vill slänga in och säga att 'du är ditt bästa sällskap'. Du blir aldrig av med dig själv, kanske låter fjantigt logiskt men ack så sant!
 
Den bästa träningen att vara själv på är att gå och köpa en kaffe, ta med hörlurar och ladda med bra musik. Hitta en bänk på ett centralt ställe eller där det finns gott om folk och sätt dig ner och studera. Kanske köra klassikern att tänka dig in i en film eller musikvideo medan du finular på alla speciella smurfar som springer förbi dig i takt till musiken. 
 
Givet tips som funkar bättre i ett område med folk istället för Gällivare i Norrland. Det fungerar säkert där också men Stadstips är stadstips och Gällivare är en ort (lämnar det ämnet här innan det spårar).
 
OBS. Det här stadstipset kanske inte är otroligt nytt för alla men värt att köra på minst en gång i veckan!

Hur dom än

 

Sunday 24 Feb / 2013

För att sätta ord på känslor.

För att sätta ord på känslor så har jag aldrig någonsin varit så tacksam som jag varit på senaste tiden! Jag har fått chansen att åka till en av världens häftigaste städer för att studera. Jag får chansen att uppleva och se nya saker varje dag som går; nytt väder, nya platser, erfarenheter som jag inte tidigare vetat av, känslor som bubblar under ytan och allt ifrån att lära känna mig själv på ett nytt plan som jag inte vetat om.

 

Jag vet att det här stärker mycket om hur jag ser på saker och ting, både här i min tillfälliga bostad i Sydney men även hemma i Sverige! Att Saga och Josefine har kommit hit för vår skull är för mig så stort att jag ibland känner för att böla ut min tacksamhet. Samma sak när Rydish kom ner hit, det är så stort så jag inte vet vad.

 

Snart kommer hela min familj hit, utom lillefot Chillie som måste stanna hemma och agera vakthund för mormor och Jorge under tre veckors tid. Att min familj och vänner skulle uppmuntra min resa kan för många vara självklart, det är det för mig med men bara för att jag vet hur dem är. Jag har en helt otrolig omgivning och ibland känns det tufft att inte bara kunna krama om dem och säga hur otroligt mycket det betyder för mig. Allt som ni gör, utan att egentligen göra något. Att få ett sms av pappa där det står ’god morgon världens bästa dotter.’ och inget mer. Det är sån härlig känsla att det gör ont i hela kroppen. Att inte ha sett mina bästa vänner på över 5 månader till att de helt plötsligt står i min famn på flygplatsens ankomsthall. Det kommer bli svår att skicka iväg dem nu när de ska bege sig hemåt igen, men jag kan inte vara nog tacksam för den tid vi fått tillsammans.

Ett liten stick in.

 

Under dessa dagar som tjejerna har varit här har vi hittat på saker hela tiden. Kollat runt och levt loppan i Sydney. Vi har bland annat kollat in den asaballa butiken Culture Kings där Josefine fick med sig tre stycken feta kepsar till Jamalde hemma i Sverige! Så sjukt soft butik proppad med tusentals olika kepsar från alla märken längst med hela väggarna, coola kläder, DJ i butiken och även en frisörsalong. Sjukt sevärd! Butiken ligger på George street precis mittemot det stora McDonald’s.

 

Jag, Ruby, Saga och Josefine har hängt vid Circular Quay där vi körde en fika och snack. Har blivit en hel del babbel nu när vi träffat tjejerna igen. Har tagit vara på varenda minut de har varit här och även i tisdags när jag och Jennie gick i skolan åkte jag direkt efter skolan till Bondi för att möta upp Saga, Josefine, Ruby, Alison, Tobias och Simon. Där blev det sjukt bra parkhäng med varsin öl, tränade att stå på händer, köra cheerleadingakrobatik och allmänt skönt häng. Ruby och Alison åkte hem och vi andra stannade i parken. Jag och Josefine körde kvällsdopp när det fortfarande var ljust ute och Saga agerade fotograf.  Dessa dagar när tjejerna har varit här gått så fort men det känns verkligen som vi har hunnit träffats och fått så god tid tillsammans!

 

En hel del Thaikäk har vi lyckats trycka i oss också! Promenader, myshäng, lite shopping, äventyr, regnattacker, sol, bad vid klipporna och så mycket mer!

 

 
 
 
 
 

Shelly Beach

Härliga shelly beach. I onsdags packade vi våra strandväskor då jag, Jennie, Saga och Josefine drog oss iväg mot färjorna, destination Manly. Ingen av oss hade varit där innan och det var Simon som sa att vi skulle gå till Shelly beach. Stranden var så galet fin, snäckskal och inga vågor. Solen stekte och vi lika så, sjukt härligt!

 

Efter några timmar av jobb-på-bränna så mötte vi upp Simon som kom till räddning med ett flak öl och kycklingspett. Han började agera BBQare och körde sina spett på allmänna grillen medan vi stod för underhållningen! Så himla härlig dag och jag rekommenderar alla som reser till Sydney att dra till Manly när ni är i trakterna. Går att ta buss från City men färja is a part of the experience.

 

Simon drog till jobbet och vi tjejer stannade, tog ett extradopp och levde loppan innan vi började rulla hem runt 5-6 tiden. På kvällen körde vi utgång och det blev Golden Sheif. Där mötte vi Lisa och Felix som håller på att köra sin super-resa! Alltid lika kul att träffa bekanta ansikten! När Sheif stängde drog jag, Ruby, Jennie, Saga och Josefine hem och Alison höll upp spiriten och fortsatte festa vidare!

 

Lite bilder från onsdagens bravader!

 

 
 
 
 
 

Chillie ♥

Idag fyller varldens basta fyrfotade van ar! Min lillefot blir redan 8 ar gammal. Saknar dig sa det gor ont i mig. Puss pa dig och din saknade nos
 

Update en måndag

Idag fick jag hem biljetten till Ben Howard, så jag ska bara föra över resten av pengarna till tjejen som skickade den och sen är det klart som korvspad!
 
Denna vecka har blivit lite halvtuff, vi kör ju på här nere och firar så det har blivit lite mycket utgångar på senaste. Men vi har haft kul, och det är ju ändå det viktigaste! 
 
I tisdags skickade vi in våran assessment för project management och vi fick PD på den, högsta betyget så det kändes asbra! Bara tacka och ta emot, klappa sig på axeln och tagga till för nya tag. Vi är lediga från skolan så vi börjar en ny kurs imorgon igen. Kan ju bli spännande, då blir det people management som vi ska kötta oss igenom! 
 
Igår fick jag hjälp av en bekant Aussie med bil att hämta en madrass inne i city. Så nu har jag äntligen fått min egna säng, ska bara dra upp den på övervåningen! Hittills är jag mäkta nöjd, sov som en stock inatt! Vaknade bara imorse när Ruby klampade in efter jobbet, i samma stund som Alison var påväg till jobbet! Spännande med alla olika tider för stunden haha! 
 
Livet knatar på och idag, måndag, påbörjar Saga och Josso sin resa hit till Australia!!! HELT SINNES vad kul vi kommer ha alla 6 gö sköna tjejer! WIIIIIE

Gangster squad

Kvällens

Ikväll ska jag och Jennie på "playdate" med IBS eleverna, några nya och några gamla. Vi lär nog inte bli så många men pizza, bowling och skönt häng tackar man ju inte nej till! Superkul! 

HÖJDPUNKTERNAS MUSIKALISTER

Just nu läser ni ett inlägg, skrivet av världens lyckligaste tjej! Jag är nystrandad i värmen (det betyder att jag hängt på stranden med Jennie och Tobbeman idag) och jag har en biljett till The Lumineers samt på god väg till en biljett till Ben Howard! Men förstår ni???? HÖJDPUNKTERNAS MUSIKALISTER kommer till Sydney och jag får förmodligen se dom båda! Vill att ni alla ska få chansen att uppleva den känslan jag känner just nu, genuin lycka. Bra musik kan inte bli mer kärleksfullt. Ville bara informera er där hemma!
 
Ps. Ben Howard biljetten har jag köpt via gumtree så det är en tjej som har skickat den via post så den borde vara framme nästa vecka. Jag har bara betalat halva biljetten så dyker den upp är jag inte grundskiten iaf. 
 
Ha det bäst alla finisar! Ikväll ska vi med på utgång och säga cioa till Ted som åker hem och imorgon är det Playdate med IBS eleverna, dom bjuder tydligen på bowling och middag. Taggad!

#1 STADSTIPS - Road crossing

Många som lever i en storstad, eller som bara är i en storstad över ett tag, kan ibland känna sig rätt små när det kommer till att korsa övergångsställen. Du står precis vid vägen, väntar på att den röda gubben ska se lite grönare ut. På andra sidan står flocken med hur många monstersoldater som helst, blod rinnandes från mungipan, redo att attackera. Du vill inte krocka med dom i mitten, för då finns det en risk att du står och snurrar där och vips så är det grönt för bilarna och du är mos mitt på vägen - inte så kul. Du vill ju ändå komma över vägen men vad gör du?
 
JO! För att komma över vägen oskadd och hel så måste du börja planera och spana. Vilka soldater har du på din sida, men mest viktigt: Vem kan du använda som sköld? 
För att överleva måste du antingen
1. Vara ett vapen själv (dvs. vara redo att kötta dig igenom med blod, svett och tårar. Eller
2. Hitta din sköld!
 
Genom att hitta din sköld letar du helt enkelt upp den bredaste, längsta, största eller bara läskigaste personen och helt enkelt beter dig som den personens skugga (Stidsvagnar utan nåd går också bra - läs mammor med barnvagnar). Rätt vad det är så har du korsat vägen oskadd och överlivad.
 
Good luck.

#STADSTIPS

Juste! Jag har kommit på en ny kategori jag ska starta på bloggen! Nämligen stadstips. Tips som kan vara bra att ta del av, som man kanske inte alltid tänkt på! Kan ju vara kul, jag provar och ser hur det går helt enkelt!

Gårdagens mys vid operahuset

Igår åkte jag och Jennie och satte oss vid Operabaren. Jennie skulle möta upp en bekant vän från Götet! Riktigt mysigt att sitta där med superfin utsikt, några glas rosé och livemusik! Vet att mamma och pappa kommer älska det, speciellt du mami. 
 

Morsning kamrutter! Eller godnatt för Sverige!

Idag blev det lite halvtunga steg upp mot biblioteket, min kropp är fysiskt utmattad. Why? Who knows. Men så kan det vara ibland!
 
Igår var vi i Bondi på hejdå-middag för Linda. Lilla fina Linda som åker hem till Sverige idag. Känns lite tufft att säga "vi ses" till så många nu under samma period. Först Linder, Rydish, Linda och sen åker Ted. Men tur är väl då att Saga och Josefine kommer snart! 
 
Igår när jag kramade Linda fick jag världens flashback från när jag såg henne första gången. I datasalen, med sin gröna jacka och snygga silverringen. Jag, Jennie och Linda blev en skön liten grupp i vårt arbete, och på den vägen är det. Nu ska fina Linda hem. Men vi kommer ses igen. I'm sure. Så tacksam att jag fått lära känna sköningen. Puss på dig och ta hand om Sverige i 8 månader, tills du kommer tillbaka, och se till att röra om lite där hemma!

SHM

Lite bilder från lördags! Sjuuuukt

'Me and my heart'

Hola amigas amigos vikingar!
Livet leker på här borta. Däremot var det ett tag sen vi hade det varmt.. börjar redan nu bli lite kyligare. Australien, vad händer???  Hur som helst. I lördags var vi och såg SHM, gissa om vi alla dog lite! Vilket drag dom där 3 grabbarna lyckas skapa och grymt hur dom har kämpat för att hamna där dom är idag. Drag och livat var det. Vi var alla lite halvsega efter men så sjukt nöjda så vi valde att stanna hemma och dissa utgång. Men fan vad nice det var, kommer verkligen leva på det här ett bra tag framåt!
 
Igår var det bara hemmachilldag framför en hel del filmer, jag gick ut och gick i regnet ett tag och sen gick jag och Jennie och köpte chips. La oss med en varsin dator i soffan och kollade på varsin film med högtalare. Tänk att det är skönt att umgås fast man inte behöver umgås. Det räcker ibland att bara vara där! Ruby och Alison stack iväg till Simon, vet inte riktigt när dom kom hem men dom var hemma i morse.
 
Om bara 9 dagar kommer världens bästa Saga och bästa Josefine till oss! SÅ SINNES!!! Ska bli så kul! Vill aldrig att dom ska åka hem, haha! Kom hit småfisisar!

Martina L.

Life in Sydney

RSS 2.0