Tillfällig paus

Jag vill be om ursäkt för tillfällig bloggtorka, jag lever och har det toppen. Äntligen börjar solen komma fram här också! Jag kommer förmodligen vara till och från med bloggen den närmsta veckan, men lovar att komma igång och bättra mig! Behöver bara få vara lite. Sorry mannar!

Mannar!!

Oi mates! Jag är här, satsar med bilderna så ni ska få se det jag ser, fast i ett mer avstängt format. Ha lite tålamod medan jag köttar på! Ni är bäst!

Dagens!

Jag har skickat in alla mina assessments idag! Betyder att jag är helt fri från allt plugg och skola!!! Den tråkiga kursen är officiellt över! LYCKA!

En annan lycka är att vi lyckas få med Jennie till Melbourne imorgon! Möter upp henne imorgon och sen sticker vi! Fasen vilken härlig helg vi kommer ha! Vet det, Övertalade henne över en öl och nu är vi hela gänget!
 
Sen var det så skönt att krama om Ali och Rubs idag, känns som evigheter sen jag såg dom nu. Sååå glad! Det kanske är dags för mig att packa ihop en väska med lite kläder så jag inte behöver göra det imorgon bitti, men det löser sig! Puss och kram på er alla, och high five för att det är långhelg - utan plugg!!!

RENODLAD KÄRLEK TILL ER MANNAR

Snart ses vi!!! Hela järnligan igen! Men det är sinnes, alla 5 muskelknuttar tillsammans här down under!! Det kommer bli helt awesome! Längtar!

Onsdag 14 november

Om två månader är Rydish på väg hit till Australien!
Om tre månader är Saga och Josefine här!!!
 
Seriöst, jag svävar på moln. Jag ska få hit så många fina, underbara älskade till mig. Min bästa familj kommer ju också och hälsar på. I mars/april då, folk bara rullar in. Jag kommer ju inte hinna längta hem, kommer bli så underbart! JAG ÄR LYCKLIG!! 
 
Sen att jag har en hel del assessments kvar, det är en annan 5 centare. Just nu har jag 3 assessments kvar på Health and Safety som jag bör vara klar med tills imorgon för att jag ska kunna åka till Melbourne i helgen utan dåligt samvete, hehe. MEN, det ska vi nog kunna lösa!
 
Bokade flyg till Melbourne för mig, Alison och Ruby idag så då ska jag fira att detta heltaskigt-tråkiga block är över! Yes, high five på den osv.

Swede

Emeli Sandé - River

Ibland får man pausa lite och bara njuta

Tänk att det redan är kväll för mig igen! Inte jätteaktiv dag i skolan, så jag måste plugga sönder imorgon för att komma ikapp någorlunda. Däremot var det kul att se Jennies ansikte imorse, kändes som en evighet sen vi sågs senast! 
 
Efter skolan handlade jag och Jennie, men gick sen våra egna vägar. Väl hemma lagade jag feta vegetariska pastan, pluspoäng för att inte dödat något djur till den rätten. Låg hemma i sängen och höll på att somna när klockan var sju, istället lyckades Lovisa övertala mig och Ted att gå ut och ta en drink, så jag valde att fly från plugget lite och istället fira världens bästa måndag - och ja, Saga, vi firade även alla krossade hjärtans dag. Haha hur som helst, fick tag på wifi också så kunde instagramma lite.. sååå härligt. Vi gick och satte oss på en bar i Darling Harbour och jag och Lovisa tog en varsin Velvet Passion (kan ha hetat något annat, kommer inte ihåg just nu), med passionsfrukt och malibu! Love it! Den var hur god som helst! Efter det unnade jag mig en glass på Gelatissimo som har hur många olika glasser som helst, alla olika smaker, vitchoklad blidde det. 

Welcome to monday morning, broes

Grattis på far(far)s dag, dubbelt upp

Måste även gratta farfar. Han ska ju ha dubbelt upp för denna dag! Farfar Nisse. Säger bara bra jobbat med allt! Du är ball och helt fantastisk. Ska se till att mina barn får lika bra farfar som jag fått!

Grattis på fars dag

Den bästa pappan jag har! Som jag någonsin haft och kommer ha. Den optimalaste pappan och med världens bästa humor och smarthet! En riktig förebild! Skickade hem Pluras kokbok till min bästa fader.
 
Tycker ni är lite lika så jag hoppas ni kommer bra överens! Jag älskar dig Pappson. 
Denna bild pryder även min vägg här borta. Från min studentskiva, håller stadigt i kavajen!

Time to kötta

Den här helgen har varit riktigt slapp. I fredags satt vi inne i andra lägenheten med tjejgänget och drack vin, lyssnade på musik och snackade. Somnade runt 12. Vaknade pigg på lördagen och kände verkligen för att göra något.. Jennie har fortfarande världens tandvärk så hon har bara varit hemma den här helgen... Så jag och TobbeMan var på paddington market och strosade runt. Finns sjukt fina saker på marknaden men det är så dyrt. Träffade skummaste typerna däremot. En asrolig tjej, som inte var rolig egentligen utan bara speciell som försökte förklara för oss i en halvtimme vem en svensk blond skådespelare var som hon visste om.. vi hade ingen aning. Oklart helt enkelt. På kvällen kollade jag på filmen Ted med Ted, Lovisa och Olivia och sen somnade vi tidigt. Idag har jag stängt in mig i lägenheten och försökt plugga. Har väl inte gått överdrivet bra men men. Får ta nya tag nu i veckan, sista blocket att kötta! 
 
Riktig skypehelg förresten. Har hunnit köra en hel del samtal med bästa Sagis, Marcus, Tove Svensson, två samtal med mamma och pappa och sen med mormor. Har varit mer vid online än IRL känns det som. Känner mig som en riktig Ninja! Nu ska jag sova och imorgon är det skola.. Massa plugg den här veckan, bara köra plattan i mattan. 

Godmorgon Sverige

Ha en underbar dag!

Alltid velat träna och köra duschen samtidigt.

Ibland undrar jag om Lovisa och Ted verkligen förstår sig på mig… jag var så speedad och taggad på livet ikväll att dom måste trott att jag hittat något piller på gatan på vägen hem – vilket jag självklart inte gjort, bara för att klargöra hehe. Jag bestämde mig för att gå ut och springa vägen vid hamnen i Glebe och köttade sönder! Fyfasen vad skööööönt det var, och när jag var ca 5 min hemifrån började regnet vräka ner och det var som en dusch. Kände mig som en Drunken-Olle när jag kom in i lägenheten igen, det droppade om mig… Men mina roomies hade kul åt det! Inte heller det lyckades rubba mitt humör! Fortsatte jag min nyttighetssatsning och slängde ihop sallad, kött, bönor och broccoli. Tjena NyttigMan. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen kolla på någon mysig film. Inget plugg idag, har redan checkat ut för helg! Ha det bäst!!
 
Jag är alltså attackerad av regn på bilden.. inte bara svett!
 
Juste, brände mig på lillfingret när jag lagade mat också, jätteonödigt. Men lät inte det förstöra mitt humör heller, kan ändå se 9 andra fingrar som inte är brända!

En gång om månaden hälsar hon på – Effektiva Tjejen.

Effektiv dag! Imorse vaknade jag klarvaken. Rullade upp från sängen för att skypade med världens bästaste Saga, samtidigt som jag käkade frukost. Multitasking. Såååå himla mysigt att få prata av sig lite och höra hur allt rullar på där hemma! Btw Saga, jag fick vykortet när jag kom hem! Haha hur bra timing?
 
Stegen till skolan var väldigt lätta idag, tror jag har varit så inställd på att det snart är helg igen att jag liksom svävat på moln på väg till skolan. Satt uppe igårkväll och skrev helt klart risk management planen, jag är bra seg… Men nu är den klar! Väl i skolan hade jag en till assessment som skulle vara klar, i organisational leadership. Lyckades skicka in den tio minuter innan deadline… återigen bra seg, men i tid! Där var det också multitaskign eftersom jag lyckades göra klart den uppgiften medan vi gjorde en intervju i Helath and Safety kursen. Jag vet att det inte är bra planerat eller strukturerat av mig, men kände mig sjukt effektiv idag! Vet inte vad som hände, pressen bara startar en massa häftiga endorfiner.
 
Stackars Jennie har haft världens tandvärk hela gårdagen och även idag i skolan. Usch, världens positivaste och gladaste människa och som idag knappt orkar hålla ögonen öppna pga smärta! Usch, jag tyckte så synd om lilla stackarn… Och tänderna som man inte kan göra något åt mer än att knapra ipren, eller inte ens knapra... Usch och fy.
 
När vi gick från skolan regnade det, men jag kunde liksom inte tappa humöret! Jag var så glad för att jag skickat in två assessments idag och har dom ute ur världen, att det nu är helg och att jag… bara mådde allmänt bra! Så för mig var regnet bara superhärligt! Kom hem först av alla idag till lägenheten, 5 min senare kom Lovisa och yttligare 5 min senare kom Ted. Ovanligt att jag kommer hem först!

BABOM Barack!

Grattis till Barack! Japp, han är en grym man som kan sitt tal. You go Obambam!

Wednesday 7

Hola friendiosos! 
Just wanted to say hi. This day has been the lackest school day for a long time. Boring. Most of the days in school are pretty cool though, but I really just want this block to be over and done with, bye bye boring lessons.
 
Posting a picture of me, Jennie and Chantelle since the latest risk management lesson, I think. Anyway, just wanted to send a big kiss to y'all. Stay clean!

Vissa säger K bry, andra langar high five

Tisdag idag igen

Såhär ligger det till. Anledningen till att jag inte uppdaterar regelbundet är för att det inte händer så mycket just för studen.. eller det händer ju alltid massa saker egentligen. Men som det är för stunden så vill jag bara att det här blocket vi läser ska ta slut. Det är så träligt. Igår hade jag lite halvpanik, eller inte alls panik egentligen men hade en hel uppsats i princip att skriva, smarta jag valde att skjuta upp den. Hur som helst, fick ett tips att det kunde underlätta med ett glas vin så man slappnade av lite... Jag provade det.
 
Det enda var att för varje gång som jag var nära på att få ett sammanbrott och bryta ihop, tog jag en klunk vin. Helt plötsligt tömde jag en vinflaska själv och satt och minglande på facebook lite halvlullig en måndagskväll/natt. Fick trots det en del gjort. Nu har jag iaf testat det, inte riktigt min sak men hur skulle jag veta om jag inte testat! Föredrar vin till mat och skönt sällskap, helst inte i min ensamhet.. en måndag med panikångest varierat med asgarv. Nej, spännande upplevelse. 
 
Vår assessment skulle vara inne idag men vi fick till fredag på oss istället för det var ett flertal som inte var klara. Jag håller på att köttar ihop det sista nu, ska verkligen försöka sammanställa allt nu så jag kan skicka in den imorgon och ha en uppgift mindre att tänka på. Den här uppsatsen är inte värd så här mycket uppmärksamhet... Risk management. Vem pallar hitta risker? Seriöst. Sjukt tråkigt..

Söndag 4 november

Igår hade vi tacokväll, så sjukt gott! Jag, Jennie, Alison, Ruby och Ted körde en tacokväll! Lovisa och hennes kompis hade bestämt att gå ut och käka så vi nöjde oss med vårt sällskap! Så himla mysigt med tacos och vin! Efter det bestämde vi att kolla på filmen Bridesmades. Bästa filmen för stunden, fasen vad vi köttar den där filmen! En hel del garv innan jag somnade i soffan, asnöjd tjej! Ruby och Alison sov över så vi tre bäddade på golvet nere i vardagsrummet med min madrass och kuddar från soffan, så sjukt mysig sleepover. 
 
Vill bara tacka för en supermysig gårkväll till mina vänner här i Oz. Nu ska jag fortsätta plugga här.. har en hel del kvar att göra... och är inte överdrivet snabb heller - bådar inte jättegott. Men jag kämpar på!
 
Godmorgon till er Sverige, snart godnatt till oss! Puss

Lördagar i all ära!


Tvätt-mannen

Jag har precis stått och langat mördarblicken på tre stycken efterblivna tvättmaskiner. Även om jag vet att det inte är deras fel att dom står fulla och klara men ingen som vill tömma dom. Kunde inte låta bli att bli lite irriterad när jag gick ner för tredje gången för att se att ingen tömt dom. MEN en god nyhet är att jag väntade tills grabben (utan tröja, antar att han tvättade den) kom och tömde två maskiner, tackade hjärtligt och nu väntar jag på att mina tvättar ska bli klara också! 
 
Igår körde jag en pluggdag, eller ja lite halvt.. pluggade en del sen kände jag att syrebristen slog till och fick världens puckobris. Ted måste ju tro att jag är helt slut i skallen ibland, men det finns nog en förklaring till det isf. Hur som helst! Känns superkul att fler och fler börjar flytta in här i lägenheten igen! Har varit bra tomt på senaste med mig själv som sällskap här hemma!
 
Ikväll kommer Lovisa, The new girl, ska bli superkul och då tänkte vi köra en tacokväll! Jag, Ruby, Alison, Ted och Lovisa! Om hon inte hunnit göra andra planer eller hon kanske hatar tacos.. då blir det lite jobbigt.

Jag har världens finaste vän

Wabi Sabi 1 november 2012

Igår var vi med och volontärade på ett foto event, Wabi Sabi på Sun studios. Pheobe som vi pluggar med i vissa kurser är tillsammans med en fotograf som är helt grym! Phoebe frågade om vi ville hjälpa till, och det var det värt! Sjukt kul upplevelse med ett skönt gäng! 
 
Öppen bar ledde till många drunkies och mat som zucciniflowers som folk jagade en för att få. Tydligen var det en del kändisar också, bland annat några fotbollsspelare och några andra spännande individer! Synd att man inte har helt koll på det där... Men helt klart en lyckad kväll! För att se fler av hans bilder, klicka här!

Bilderna lånade jag från Jennie!

Anything could happen

Här får ni lite bilder från förra halloween helgen när vi äntligen fick se våran fina Matt Corby! Delar även med mig av bilderna som är lite oklara efter, omringade av maskeradkläder! Första helgen med Ruby och Alison på denna sida av Jorden, så himla kul!! Firades ordentligt förra torsdagen! 

 

Glöm inte vantarna i kylan

Hi guys!

Sorry for the bad update. Jag har inte haft internet någonstans. Mitt egna internet på datorn tog slut direkt efter jag skypat med Sagis i tisdags. Sååååå himla mysigt att höra henne och verkligen få prata som vanligt. Saknar dig här finis! Hon berättade iaf om hennes bil som är helt sönderfrusen i princip! Sjukt att det är så kallt hemma nu…

Jag har haft det jättefint på senaste tiden! Fast det har varit väldigt blandat för börjar sakna alla mer. Det känns lite tungt att tänka på er där hemma, så blir nästan att jag gör allt annat för att inte tänka för mycket. Så, har ni vägarna förbi Sydney så hojta till!!

Förra veckan var jag så hurtig, måste bara berätta det! Käkade sallad (nästan) varje dag och var ute och sprang 4 gånger tror jag plus halvtimmes promenad som alltid till skolan. 


 

Måndag:

Tisdag:
Onsdag:
 
Så gott, men sen gick det utför och körde ett fetlass med nudlar! Inte heller helt fel! Ha det bäst!

Martina L.

Life in Sydney

RSS 2.0